• Herfstvakantie op de BSO

  Posted on oktober 23, 2015 by in Nieuws

  De herfstvakantie is alweer voorbij!

  Deze week hadden we lange dagen op de buitenschoolse opvang, die we natuurlijk weer hebben opgevuld met allerlei activiteiten! Hieronder een impressie van onze week bij MaMo.

  Op maandag hebben de kinderen eerst een schatkaart gemaakt, om vervolgens een échte schat te gaan zoeken in het bos achter de bso. Gelukkig hebben ze ‘m gevonden! Na het schatzoeken hebben we fanatiek creaties gemaakt van strijkkralen, waaronder de minions op de foto.

  IMG_0742 (1)IMG_0784

   

  thumb_IMG_0760_1024IMG_0789

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Dinsdagochtend was er tijd om te doen wat je zelf wilde. ’s Middags kwam Bart van KidxKlix om met ons op natuurfoto-safari te gaan in het bos naast het terrein van de bso. De kinderen kregen allemaal een eigen digitale camera om foto’s te maken van de natuur die we tegen zouden komen. Vooraf werd uitgelegd hoe deze werkt en wat voor natuur we eigenlijk tegen konden komen in Nederland. De jonge fotografen wisten al aardig wat dieren te herkennen uit Bart’s foto’s!

  In het bos kwamen we de ene groep paddestoelen na de andere tegen die natuurlijk goed op de foto gezet zijn door iedereen! De resultaten van de kinderen krijgen we nog toegestuurd en volgen nog, maar voor die tijd alvast een aantal foto’s van de kinderen in het wild 😉

  Bart heeft op de site van KidzKlix een stukje geschreven over de middag met MaMo. Klik hier om het te bekijken.

  kk_06_400x400

  IMG_0672DSC_0826

   

   

   

   

   

   

   

   

  DSC_0803

   

   

  DSC_0818

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Woensdag was het spelletjesdag! De kinderen hebben geracet en gebouwd, gewonnen en verloren. Een heerlijk dagje met van alles en nog wat op de bso en daaromheen!

  IMG_0794

  Afgelopen donderdag stonden er weer andere dingen op het programma; cakejes versieren, sport en spel activiteiten en een workshop ‘ropeskipping’. ’s Ochtends hebben we van alles en nog wat gedaan, gewoon wat spellen die we hebben hebben liggen en knutsels. Op een gegeven moment was iedereen geconcentreerd strijkkralen aan het neerleggen volgens een patroon, op een plaatje of zelfbedacht. Een fractie van de creaties staat hieronder op de foto!

  Cakejes versieren was vooral erg lekker! In groepjes van vier zijn de kinderen aan de slag gegaan met alle verschillende versiersels.

  De workshop ropeskipping werd gegeven door Peter van Jumping Spirit. Naast oefeningen met zelf touwtje springen heeft de groep ook andere trucjes geleerd. Waaronder springtouwen met een kort touw terwijl je ook springt in een lang touw dat anderen draaien, twee touwen tegelijk dus! Dat klinkt ingewikkeld, maar met een beat op de achtergrond lukte het de kinderen binnen no time!

  IMG_0706IMG_0704IMG_0701IMG_0719

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Op vrijdag is Patrick met de kinderen naar Kids Playground gegaan in Almere. Na druk gespeeld te hebben lagen de kinderen te slapen in de bus terug.IMG_0744

  Een geslaagde afsluiting van de herfstvakantie dus!

You must be logged in to post a comment.